2013. feb 02.

Az Őrmester rövid története (5.)

írta: steve4security12
Az Őrmester rövid története (5.)

621727_371120059626266_1981084744_o.jpg

Sehol sem könnyű egy vállalatot felépíteni. Sem külföldön sem pedig idehaza. 1990 óta dolgozok rendületlenül egy komoly vagyonvédelmi vállalat felépítésén. Sok-sok nehézségen mentem keresztül, de van egy jelszavam, ami vezérel: Never give up! Vagyis soha se add fel! Ez Churchill híres mondása. Korábbi írásomban már utaltam arra, hogy évekkel ezelőtt drogprevenciós programba kezdtünk. Nagyon alaposan megterveztük minden egyes lépésünket. A német Dräger nevű cégtől szereztünk be 2 db - nem olcsó - drogtesztert, amely a nyálból vett minta alapján adott néhány perc alatt  97%-os pontosságú eredményt. Azért csak 97%-os pontosságú volt a készülék, mert bizonyos nagyon erős gyógyszerek hatását is kimutatta. Már olyan terveket is szövögettünk, hogy drogmentes vállalat programot indítunk! Ennek keretében a vállalat valamennyi munkatársa kijelentette volna, hogy elítéli a drogfogyasztást, és ő maga sem él vele.

Ember tervez, Isten végez. A terveink sajnos szertefoszlottak.

Az volt az alapvetésünk - és ez ma sem változott - hogy manapság nem az alkohol a legfőbb veszély, hanem a drog. Nekem elmondta egy nagyon komoly vegyi üzem biztonsági vezetője, hogy hétfőnként "érdekes" kitágult pupillával érkeznek be hozzájuk egyes fiatalemberek. De hiába kontrollálják őket alkoholteszterrel - az semmit sem jelez. Úgy gondoltuk, hogy vagyonőr kollégáink megrendelőink üzemeiben - természetesen előzetes egyeztetést követően - nem csupán a már elfogadott alkoholteszterrel kontrollálják például a személygépkocsi sofőröket, hanem  drogteszterrel is. A programunknak média nyilvánosságot is adtunk. Úgy tűnt, hogy minden nagyszerűen halad.

Az egyik készüléket  az ORFK-nak is átadtuk tesztelésre, akik nagyon pozitívan értékelték. A Sziget fesztiválra is elvittük a készüléket, ahol az akkori belügyminiszternek Lampert Mónikának is bemutattuk.A sajtóban is igyekeztünk hírverést csapni szolgáltatásunknak, hiszen  azt terveztük, hogy nem csupán megrendelőinknél használjuk, hanem társadalmi szerepvállalás keretében iskolákban és akár magánszemélyek megrendelésére is "bevetjük" a készüléket.

 

shutterstock_57940648_800.jpgo Ivan Berkovitz aki egy Wall Street-i pénzügyi "guru" felhívott engem New Yorkból és rendkívül nagyra értékelve Társaságunk innovativitását ki akart minket vinni a Londoni tőzsdére. Budapestre repült asszisztensével, és nagyívű elképzeléseket vázolt fel több európai és egy amerikai cég összevonásáva - l és a Londoni tőzsére  vitelével kapcsolatban. Túl szoros lett volna a határidő, de nagyon megtisztelő volt egyáltalán az ötlet is számunkra.

 

o A mértékadó Strategic Risk című európai folyóirat európai díjjal tüntette ki társaságunkat az innovatív megoldás miatt. Személyesen utaztam Londonba az elismerés átvételére. Legyünk őszinték - az ember ilyen elismerésekre vágyik.

Leszálltam a repülőgépről, de egy darabig még "repültem" örömömben. De nagyon hamar "landolnom" kellett, mert érkezett az ombudsman kijózanító levele, amelyben tulajdonképpen eltiltott minket programunktól. A dolog lényege, hogy az ombudsman érvelése szerint mi hiába íratunk alá minden egyes vizsgálat alá vont személlyel egy nyilatkozatot, hogy ő önként hozzájárul a vizsgálathoz, ez - álláspontja szerint - egyfajta nyomás gyakorlásnak minősül - és hát az emberi jogok..

Mi úgy gondoltuk, és ma is úgy gondoljuk, hogy nemcsak a veszélyes vegyi anyagokat szállító sofőrnek, és a toronydaruban dolgozó daru kezelőnek, továbbá a robbanásveszélyes vegyi üzem kulcs fontosságú beosztottjának vannak emberi jogai. Szerény álláspontom szerint a vegyi üzem környezetében élő embereknek, a repülőgépen utasként repülő személyeknek, továbbá a főútvonal melletti óvoda gyerekeinek is van emberi joga. Ma is nagyon sajnálom a dolgot,  és még most sem adtam fel az ügyet. A vagyonvédelem megújulás előtt áll. Mégiscsak egy nonsence, hogy a vagyonőrök még ma is alkoholteszterrel ellenőrzik a dolgozók munkára képes állapotát.

Szólj hozzá

egyéb magán bejegyzés