2015. jún 16.

Bárhonnan beszélhet az otthonába becsöngetőkkel

írta: steve4security12
Bárhonnan beszélhet az otthonába becsöngetőkkel

akár munkahelyéről, vagy a szállodai szobájából is

2015-01-07t220504z_242123336_gm1eb180gmo01_rtrmadp_3_usa-business.JPG

Itt a nyaralási szezon, és ilyenkor nagyon sokan hosszabb rövidebb ideig útra kelünk. Az üresen hagyott lakásunk pedig sajnálatos módon felkeltheti a könnyű zsákmányra pályázó betörők figyelmét.  A profik legalábbis előzetesen - személyesen vagy megbízottjuk bevonásával - tesztelik,  otthon vagyunk-e? Ennek egyik legegyszerűbb módja, valamilyen trükkel becsengetni otthonunkba... Számtalan agyafúrt módszert alkalmaznak a tippadók, vagy ha úgy tetszik "felhajtók". Sokan azzal a "beetető" dumával jelentkeznek be, hogy bármit felvásárolnak, vagy éppen a lakásunkat komoly összegért megvásárolnák. Ha otthon vagyunk és beengedjük őket, közbe alaposan körbe néznek és feltérképezik a  gyenge pontokat. Amennyiben több csöngetésre sem reagálunk, akkor jelentik a megbízóiknak, hogy szabad a pálya...

A Ring Video Doorbell nagyon okos megoldást kínál a nyaralóknak, és mindazoknak akik gyakran vannak távol otthonuktól... Fotó:sg.news.yahoo.com

 

Az újonnan kifejlesztett videó kaputelefon lehetővé teszi, hogy  bárhonnan és bármikor válaszoljunk a lakásásunkba becsöngető személyeknek.  A roppant egyszerűen felszerelhető rendszer ugyanis egy  applikáció segítségével a csöngetéseket azonnal az okostelelefonunkra irányítja. A felugró képen azonnal láthatjuk ki áll a kapucsengő előtt, és úgy tudunk a személlyel beszélni, hogy az illetőnek fogalma sem lehet arról, hogy éppen a munkahelyünkön vagy a szállodai szobánkban tartózkodunk.

A barkácsolók által kedvelt készülék  több mint egy éves élettartamú elemmel működik,  és WI-Fi technológiával illeszkedik az androidos vagy IOS rendszerű okostelefonokra telepitetett applikációkhoz.  A remek minőségű HD képek, és kétoldalú hangkapcsolat segítségével bárhol is vagyunk éppen, azonnal reagálhatunk. 

A professzionális Ring nevű termék 180 fokos látószögű mozgásérzékelővel is rendelkezik, és már a csöngetés előtt azonnal mobil jelzést ad a tulajdonosának, ha bárki felbukkan  otthona előterében. Következésképpen a lakásunk előtt bóklászó személyeket is szemügyre vehetjük, és ha szükségesnek ítéljük intézkedhetünk. Ha gyanús személyt látunk vagy egy jó ismerősünket irányíthatjuk a helyszínre, vagy akár a szerződött biztonsági céget, vagy a rendőrséget is értesíthetjük. A felhő alapú adattárolással gyakorlatilag korlátlan számban lementhetünk fotókat, amelyek a legrosszabb esetben segíthetik a nyomozóhatóság munkáját. 

A videó kaputelefon 199 US $-ért megrendelhető. Felszerelése és beüzemelése még a laikusok számára is gyerekjáték, - hiszen a forgalmazó cég profi leírást és még a szükséges csavarhúzókat is mellékel a küldeményben. 

Az okos rendszer minden releváns eseményt rögzít  így például minden csöngetést, vagy amikor valaki a telkünkön járkált. Részben visszanézhetjük mi történt távollétünkben, részben pedig ha szükségessé válik hatékonyan segíthetjük a rendőrség nyomozati cselekményét. A felhő alapú adattárolás sajnálatos módon nem ingyenes, havi 3 vagy évi 30 US $ a tarifa. Jelenleg nem lehet csak úgy kíváncsiságból bármikor hazanézni, hiszen csak akkor lép a rendszer működésbe, ha valaki becsöngetett, vagy a mozgásérzékelő bejelzett. De a rendszer fejlesztői ígérik, hogy később a csupán haza tekinteni vágyók igényeire is figyelemmel lesznek. 

Amikor valaki megnyomja a csengőt a bejárati ajtóra felszerelt eszközön, egyidejűleg ott a helyszínen is hallható a csengő hang és mi is halljuk az okostelefonunkon. Két lehetőséget kínál az applikáció, vagy elfogadjuk a hívást és beszélünk a csöngetővel, vagy visszautasítjuk  azt.  Egyébként az applikációt több smart készülékre is  feltelepíthetjük, így akár családtagjaink vagy otthon maradt ismerősünk is reagálhat a csöngetésekre.

Az okos videó kaputelefon rendszert különösen azoknak a figyelmébe ajánlom, akik amerikai szokások szerint nem építtettek kerítést telkük utca frontjára.

Szólj hozzá

biztonságérzet közbiztonság okostelefon bűnmegelőzés távoli hozzáférés lakás védelem intelligens vagyonvédelem magánbiztonság