2012. dec 30.

Az Őrmester rövid története (2.)

írta: steve4security12
Az Őrmester rövid története (2.)

468433_372392152832390_1620900938_o.jpg

Miután beindult a cég működése a fővárosban, elkezdtük a vidéki terjeszkedést. Először a debreceni igazgatóságunkat hoztuk létre, majd szépen sorban nyitottuk meg  vidéki irodáinkat Székesfehérváron, Szegeden, Győrben és Zalaegerszegen. A zalaegerszegi irodánkat később nagykanizsai irodára váltottuk. Talán mi voltunk az elsők a szakmában, akik elkezdtük reklámozni tevékenységünket. Nagyon szépen növekedett a cég ügyfélköre, és természetesen ezzel párhuzamosan növekedett az irigyeink száma is. A "hőskorszakban" szinte minden vezető társam gyakorlatilag mindennel foglalkozott. Üzletkötéssel, szakmai munkával, reklamáció kezeléssel - és ha szükséges volt akár még szolgálatba is léptünk.

Az első korszak managerei általában a honvédség és rendőrség kötelékeiből érkeztek, és óriási lelkesedéssel léptek munkába. Vida Mihály, Szántó Gábor, Melha István, Kazimir László, Orosz István, Terdik Mihály, Karacs Károly, Mészáros Zsolt, Bató Csaba és jó néhány más vezető munkatárs sokat hozzátettek a céghez, és mai napig hálás vagyok nekik. Sokat követeltem, de a lehetőségek szerint nagyon gáláns módon honoráltam a teljesítményüket. El tudják azt képzelni, hogy 10 évvel ezelőtt Volvo S 40-es céges autókat juttattam a managereinknek, miközben folyamatosan képeztem őket? A "szabadságot" valamennyien szerették, viszont a letisztult céges kultúra hiánya, a nem egzakt teljesítmény rendszer, továbbá a kemény piaci viszonyok miatt  az évek alatt ezen relációk többek esetében "kiégtek" és távoztak a társaságtól. Vagy én elégeltem meg a teljesítmény hiányát, vagy a vezető társaim láttak akkor máshol nagyobb perspektívát.   Sokat tanultam minden közvetlen kollégámtól, és azzal "vigasztalom" magam, hogy talán ők is tanultak az együttműködésünk alatt tőlem néhány dolgot. De még ma is kötelékeinkben dolgozik  Melha István, Mihályka Zsolt, Kard György,  és nagyon sok vagyonőrünk - mint Ármos Sándor, Bartos Attila és sokan mások is. A többiek zömével  mai napig tartom a kapcsolatot és figyelemmel kísérem pályafutásukat.

A "hőskorszakot" követően elkezdtük a társaságunkat megszervezni. Különböző osztályokat képeztünk,  elkezdtük a szakosodást és a feladatok leszabályozását. Megalkottuk a Szervezeti és Működési Szabályzatunkat - később megalkottuk a céges irányelveinket. Fentiekkel párhuzamosan megszereztük minőségirányítási tanúsítványainkat mint ISO és NATO beszállítói tanúsítvány. Szolgáltatás felelősségi biztosítást kötöttünk, amelynek maximum értéke immáron 200 millió Ft.

Legalább tíz éve elkezdtük a céges informatikai rendszer fejlesztését. Valamennyi vezető munkatársunk önálló számítógéppel rendelkezik, és azzal kezdi a napját, hogy bekapcsolja számítógépét. Ma már ugyanis gyakorlatilag lehetetlen számítógép nélkül dolgozni. A könyvelésünket Libra rendszer segítségével végezzük, a belső vezetői kommunikációt pedig a Lotus Notes rendszer "támogatja". Emlékszem, volt olyan vezető munkatársam aki ebben a korszakban megkapta a számítógépét és nagyon kevés e-mailre válaszolt. Egy vidéki területi igazgatóságon dolgozott és meglátogattam, hogy tisztázzam vele elvárásaimat. Megkértem, hogy jelenlétemben küldjön egy rövid emlékeztetőt a megbeszéltekről számomra. Akkor derült ki egyértelműen, hogy ő nem tud gépelni. Két ujjal kezdett el gépelni meglehetősen stresszes állapotban, elképesztően lassú tempóban. Többnyire kereste a betűket a klaviatúrán. Később ettől a kollégától megváltunk, de nem kizárólag informatikai hiányosságai miatt.

Nem könnyű velem dolgozni, mert rendkívül igényes vagyok, továbbá vezető társaimtól mérhető hozzáadott értéket, vagyis mérhető eredményeket várok el. Mindenkitől. Nem tanácsokat, kifogásokat, mellébeszélést hanem konkrét, mérhető eredményeket várok el. Ebből én nem engedek! Nagyon vágyom egy jó CSAPATRA, amellyel hosszan együtt tudok dolgozni - de az elveimből nem engedek. Nagyon sokan próbáltak és próbálnak a mai napig engem kedves szavakkal és mosollyal "elvarázsolni". Világos, teljesítményarányos rendszer kiépítésén dolgozom rendületlenül.

Később a sebességet még feljebb kapcsoltuk, és elkezdtük külföldi terjeszkedésünket. Leányvállalatokat alapítottunk Szerbiában, később Szlovákiában és Romániában is. De erről majd kicsit később...

Gyakran szoktam mondani a kollégáimnak, hogy a majom és ember DNS-e között csupán 3 % különbség van, vagyis a majom DNS-e 97%-ban megegyezik az emberével. De azért milyen óriási a különbség. Majdnem jól elvégzett munka nincs. Vagy jól van elvégezve 100%-osan, vagy nincs elvégezve. Ezekből a minőségi követelményekből nem engedek, még akkor sem, ha egyébiránt a megrendelőink stabilabb vezetői állományt várnak el tőlünk.

Szólj hozzá

egyéb magán bejegyzés