2013. feb 04.

Több mint testőr

írta: steve4security12
Több mint testőr

478978_382282078510064_1259021948_o_1.jpg
Nagyon sok mítosz él a testőr szakmával kapcsolatban a közvéleményben. Sokunknak a The Bodyguard c. felejthetetlen film ugrik be Kevin Costnerrel és Whitney Houstonnal a főszerepben. A testőrmunka azonban nem feltétlenül csupán csillogásról, és elegáns partykról szól. Nagyon sok fiatalember álmodozik ilyen szakmáról, de csupán nagyon kevesen érik el az általuk áhított szintet.  Magyarországon és világszerte egyaránt nagyon sokan foglalkoznak testőrképzéssel is. Tekintve a hazai testőrök világszerte megállják a helyüket, úgy gondoljuk, hogy testőrképzésben is felzárkózhatunk a világszínvonalhoz. Mi már több olyan testőrképzést is szerveztünk, ahol külföldi jelöltek is részt vettek, Szerbiából, Bulgáriából és Szlovákiából.

Most azonban első alkalommal készítettünk egy YouTube filmet, amellyel az "egész világot" megszólítottuk - illetve természetesen csak azokat, akik a személyvédelmi munka iránt érdeklődnek. Nem gondoljuk, hogy azonnal átvesszük a vezető szerepet a nemzetközi testőr- képzésben - de azt se gondoljuk, hogy esélytelenek lennénk. Első körben az embernek - és egy vállalatnak - a saját korlátain kel túllépnie. Mi ezt  a magunk részéről megtettük. Íme a reklám filmünk:

Óriási lelkesedéssel készülünk az áprilisi tréningre. A képzési tematika immáron összeállt, a trénerek személye is adott. Vezető tréner Georg Spöttle, aki meglehetősen széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik személyvédelmi és biztonságpolitikai kérdésekben. Mellesleg anyanyelvi szinten beszél angolul és németül is. A felkészítő csapat tagjai saját kollégáink közül Vári Tibor, Mihályka Zsolt, Somogyi László és Kincs Gergely -  és természetesen jó néhány külső szakembert is bevonunk a képzésbe. Nagyon színes és élvezetes tematikát dolgoztunk ki a résztvevőknek, de nagyon keményen meg lesznek dolgoztatva is. Arról már írtam korábbi bejegyzésemben, hogy a testőr képzés nem csupán közelharc gyakorlatokra épül. A személyvédelmi munka nagyrészt  intellektuális tevékenység, melynek részeként a testőröknek folyamatosan elemezniük kell az esetleges veszélyforrásokat és kockázatokat. A testőrnek az a feladata, hogy veszélyes szituációkból azonnal kimenekítse a védett személyt. Mindez nagyfokú koncentrációt igényel. Következésképpen a személyvédelmi feladatokat manapság már szakosodott teamek végzik. A "magányos" testőr létezik ugyan,- hiszen sokan csak egyedül dolgoznak, - de a szakma már a team munkáról szól.

210767_374711022600503_1862066097_o.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Személyvédelmi csapatunk tagjainak eddigi több mint 20 éves tapasztalatait is kamatoztatni tudjuk a tanfolyamon. Ugyanakkor mi is tanulni akarunk. Többek között meg kell tanulnunk, hogyan tudunk nemzetközi szintem is "labdába rúgni"! Nagyon remélem nem fogunk "luftot" rúgni! Kedves Barátaim drukkoljatok...

Szólj hozzá

egyéb testőr személyvédelem VIP protection