2018. ápr 26.

Kandi kamerák a betörők ellen!

írta: steve4security12
Kandi kamerák  a betörők ellen!

 betoro_1.jpg

A betörők roppant kiváncsi emberek, éppen ezért mielőtt akcióba lépnek, terepszemlét tartanak és tájékozódnak. A  biztonság kedvéért még be is csengetnek (valamilyen ürüggyel), hogy meggyőződjenek arról, otthon tartózkodunk-e.

Azt gondolom,  a kiváncsiság számunkra is nagyon hasznos. Jó, ha képben vagyunk, hogy kik sertepertélnek otthonunk közvetlen bejárata előtt!

Az ajtó kitekintő kamerák nagyon hatékonyan segíthetik lakásunk védelmét!

A kívülálló személy csupán egy ajtóra felszerelt kukucskálót és egy alatta beépített csengő gombot lát, és nem is sejti, hogy a csengetés pillanatában egy remek kép készül róla. Még a sötétben ólálkodók sem ússzák meg a képi dokumentációt... Természetesen a rendszer segítségével sokkal nyugodtabban nyithatunk ajtót a postásnak, jó barátainknak , családunk tagjainak és ismerőseinknek. 

A rendszer már több esetben is jelesre vizsgázott, és segítségével kapták el a betörőket!

A készülék felszerelése nem igényel különösebb műszaki felkészültséget, bárki be tudja azt üzemelni. A kitekintő berendezés bármilyen ajtóba beszerelhető, csupán egy minimum 14 mm, de maximum 22 mm átmérőjű átmenő furatra van szükség. Amennyiben hagyományos kukucskáló volt beépítve, akkor természetesen előzetesen azt el kell távolítani és annak helyére lehet installálni a furfangos technikai megoldást. A kamerát kívülről behelyezzük a furatba, majd csavarok segítségével rögzítjük, és a végén összekötjük a monitorral.

A monitort egy maximum 32 GB-os memóriakártyával bővítve, lehetőséget ad fotók és videók tárolására. A beépített infra ledeknek köszönhetően nem kell attól félnünk, hogy a kiégett, vagy szándékosan megrongált külső világítás miatt nem látjuk a hozzánk becsengetőket.
A monitor általában 3,5"-os, azaz 9 cm-es átmérővel rendelkezik, mely 640x480-as felbontással képes megjeleníteni az ajtónk előtt álló személyt, míg a microSD kártyára ennél nagyobb 1,3 MP-es felvételeket képes rögzíteni.
A képmegjelenítő 3 db AA (ceruza) elemmel működik.

Lássuk mik az előnyei a kitekintő nyílásba álcázottan beépített kameráknak a hagyományos kémlelőnyílással szemben:

1/ Az okos kamera éjjel-nappal működik, függetlenül attól, hogy otthon tartózkodunk-e, vagy sem. Mikor hazatérünk, vissza tudjuk ellenőrizni, hogy kik és mikor csengettek be hozzánk.

2/ Olyan speciális készüléket is be tudunk szerezni, amely valós időben jeleníti meg számunkra a bejárati ajtónk előtt álló személy arcképét az okostelefonunkra telepített applikáció segítségével! Sőt, úgy tudunk beszélni a váratlan vendéggel, hogy az illetőnek fogalma sincs arról, hogy akkor éppen hol tartózkodunk. Még kopogtatásra, sőt ajtó előtti mozgásra aktivizálódó berendezés is beszerezhető!

3/ A kívülálló személy egyáltalán nem érzékeli, hogy otthon vagyunk-e vagy sem, hiszen a kandi kamerás megoldás esetén semmilyen fény nem szivárog ki. A hagyományos kukucskálók többségének belső oldalán egy kis fedőlemez található, melyet ha félretolunk a belső fény (feltéve, ha felkapcsoltuk a világítást ) kiszüremlik!

4/ Különösen erős stresszhatás alatt hiába tekintünk ki és látjuk az ajtó előtt álló személyt, a későbbiek során nem egyszerű dolog pontos személyleírást adnunk. Az elektronikus technológia viszont "nem felejt"! Egy esetleges hatósági eljárás során a lementett képek és a percre pontos időpontok is visszakereshetőek!

5/ Az infra led technológiának köszönhetően akkor is láthatjuk az ajtónk előtt álló személyt, ha  szándékosan megrongálta volna a külső világítást.

6/ A felkészültebb zsiványok számára - akik tudják miről van szó - elrettentő erővel bír az okos készülék. Inkább nem kockáztatnak, és más célpontot keresnek!

 

Hamarosan itt a nyári szabadságolások időszaka, amikor sokan napokra vagy akár hetekre útra kelünk! Érdemes néhány tízezer forintnyi összeget beinvesztálnunk, ha szeretnénk értékeinket biztonságban tudni. Természetesen önmagában ez az okos készülék sem tartja vissza a csibészeket. Viszont, bármit is teszünk bűnmegelőzési céllal, az fokozza biztonsági szintünket! 

Szólj hozzá

biztonság biztonságérzet közbiztonság vagyonvédelem bűnmegelőzés távoli hozzáférés lakás védelem magánbiztonság