2012. okt 30.

Biztonságérzet

írta: steve4security12
Biztonságérzet

Valamennyien biztonságra törekszünk. Szeretnénk nyugodtan, gondtalanul álomra hajtani fejünket, nem aggódva a holnap miatt. Személyes biztonságunk mértékét nagyon nehéz egzakt módon mérni, biztonságérzetünk pedig teljesen szubjektív kategória. A vagyonvédelem területén dolgozó szakemberek feladata egyidejűleg irányul a biztonsági- és a biztonságérzet szintjének  fokozására. Nem kétséges, hogy a biztonságérzet fokozása sokkal nehezebb, mert az teljesen szubjektív kategória. Naponta szemtanúi  lehetünk, hogy ugyanazt a konkrét helyzetet valamennyien másképp éljük meg. A fél pohár vizet valaki negatívan, valaki pozitív szemléletmóddal közelíti meg.

Sajnos egyre gyakrabban előfordul, hogy távfelügyeleti ügyfeleink az ún. "pánik" gomb megnyomásával kérnek segítséget, mert a munkahelyükön (benzinkút, étterem) atrocitás éri őket.  Egy ilyen fenyegetettségi állapotban néhány perc is egy örökkévalóságnak tűnhet. Amikor a munkatársunk az egyik esetben két percen belül a helyszínre érkezett és azonnal megoldotta az egyébiránt feszült helyzetet-,  azt az ügyfél 8-10 percnek érzékelte. A másik esetben a munkatársunk "csak" 8 perc alatt érkezett ki a helyszínre a városi közlekedés miatt, ott az ügyfél ezt 15 percnek élte meg. Nem könnyű feladat magas stressz- és feszültségszintű emberekkel higgadtan a tényekről értekezni. Mindenesetre a vagyonvédelmi kivonulást és beavatkozást végző vagyonőröknek a szakmai feladatok mellett egyre inkább egyfajta mentális "kezelést" is végezniük kell.

Manapság a gazdasági helyzet alakulása miatt nagyon sokan kisebb-nagyobb aggodalommal tekintenek a jövőbe, és saját helyzetüket sem érzik teljesen stabilnak. Mindez a vagyonvédelem területén dolgozókra is plusz feladatokat hárít. Nem elég csupán biztonságot nyújtanunk -  megrendelőink biztonságérzetét is igyekeznünk kell "karban tartani".

A távfelügyeleti bekötés egyébiránt ma már egy elérhető szolgáltatás szinte majdnem mindenki számára. Családi házunk, lakásunk és értékeink megvédése szinte minden áldozatot megér. Hiszen az otthonunk, családunk  nyugalma és biztonsága nagymértékben meghatározza a mi lelki békénket és személyes biztonsági érzetünket is.Manapság immáron kevesebb mint  napi  egy cappuccinó áráért hozzájuthatunk ehhez a biztonságérzethez. Valamennyiünknek azt kívánom, hogy érezzük magunkat a lehető legnagyobb biztonságban!

Szólj hozzá

biztonság közbiztonság vagyonvédelem távfelügyelet objektumvédelem magánbiztonság vállalati biztonság