2012. dec 20.

Távoli hozzáférés okostelefonnal

írta: steve4security12
Távoli hozzáférés okostelefonnal

shutterstock_120166351.jpg

Manapság az okostelefonok egyre nagyobb szerepet játszanak mindennapi életünkben - különös tekintettel a fiatal generációkra. (Nem véletlen tehát, hogy én magam is rajongója lettem  az okos alkalmazásoknak.) Számtalan applikációt tölthetünk le, amelyek nagyon nagy segítségünkre lehetnek a mindennapi életben - így a vagyonvédelem területén is. Az okostelefonok egyre jobban beintegrálódnak az informatikai rendszerekbe.  Tehát aki ma lemarad, az kimarad...

 

o Az egyik, amit nagyon kedvelek az az Elsősegély nevű applikáció amely a legjelentősebb sérülések/hirtelen rosszullétek  gyors kezelésére vonatkozóan nyújt praktikus tanácsokat. Képi illusztrációk segítségével akár egy laikus is sokat tud tenni egy szívinfarktus esetén - amíg a mentők kiérkeznek -  amikor egyébiránt minden percnek jelentősége lehet! Az applikáció különösen akkor lehet hatékony, ha azt egy képzéssel kombináljuk. Mi a vagyonőreink esetében már elkezdtük ezt a projektet. Céges okostelefonokkal látjuk el lépésről lépésre vagyonőreinket, és ilyen típusú hasznos applikációkat telepítünk készülékükre.

o Ugyancsak teszteltem már a CrimePush nevű applikációt, amelyet bűnmegelőzési célból fejlesztettek ki. Jól felépített bűnmegelőzési applikáció - amely egyelőre angol nyelven érhető el. Pánik jelzés bekapcsolása esetén a készülék hangosan szirénázik, vészhelyzetben az okos telefont elemlámpaként is alkalmazhatjuk, azonnal értesítést küldhetünk az előre beállított személyeknek bűncselekményekről, útakadályokról, stb. Szerintem érdemes tesztelni...

o A gDMSS-HD Lite (Android) applikáció segítségével kamerarendszerünk képét tudjuk bármikor ellenőrizni - a korábbi időszakok felvételeit visszajátszani és számtalan más okos funkciót is be tudunk állítani. A vagyonvédelmi társaság vezető munkatársa ill. megrendelője bármikor "ránézhet" a szolgálatban lévő őrökre és a mikrofon funkció érintésével azonnal utasítást is adhat, vagy tájékozódhat a szolgálat működésével kapcsolatban. Könnyen belátható, hogy milyen jelentőséggel bír a szolgálatban lévő őrök munkafegyelmére vonatkozóan, ha tudják, hogy a "Big Brother" figyel. Magánszemélyek is alkalmazhatják az applikációt, akár arra is, hogy napközben az apuka "ránézzen" az óvodában játszó gyerekére.  Ez a megoldás elsődlegesen a biztonságérzetünket fokozza, mivel közvetlen módon a biztonság szintjét nem emeli. Ugyanakkor közvetett módon - egy vállalati őrszolgálat esetén - még a biztonsági szintet is fokozza a megoldás, mert a szolgálatot teljesítő őrök éberségét "kondicionálja".

A fenti alkalmazással kapcsolatban készített filmünket ma töltöttük fel YouTube és Indavideo csatornánkra egyaránt. Javaslom nézd meg:

 

o Ugyancsak javaslom megtekinteni, illetve letölteni céges applikációnkat is, amely nemcsak az Őrmester Nyrt. weboldalára és jelen blogoldalamra navigál csupán egy érintéssel, hanem azon telefonszámokat is tartalmazza, amelyekre vészhelyzetben szűkséged lehet. (Rendőrség, Tűzoltóság, Mentők, Katasztrófavédelem, stb.) Stressz helyzetben nagy szolgálatot tehet nekünk egy ilyen applikáció, hiszen az adott telefonszámot nem kell memorizálnunk,  csupán egy érintéssel hívást tudunk kezdeményezni. Adott kritikus helyzetben döntő jelentőségű lehet a gyors reakcióidő!

Okosan gondold  meg tehát az okostelefon alkalmazását a vagyonvédelem területére vonatkozóan. Én a magam részéről már döntöttem. A fejlődéssel lépést kívánunk tartani, sőt ha lehet, akkor a fejlődés élére kívánunk állni. Miért is ne? Ehhez keresem az okosan gondolkodó igényes partnereket, megrendelőket és munkatársakat egyaránt.

Szólj hozzá

közbiztonság okostelefon biztonságtechnika kamerarendszer távoli hozzáférés intelligens vagyonvédelem magánbiztonság vállalati biztonság